Acupressuur

Door emotionele of fysieke problemen, wordt de stroming van het zogenoemde Qi (energie) gestagneerd of geblokkeerd. Dit kan diverse klachten geven zowel fysiek als mentaal.

Denk aan extreem en bijzonder gedrag zoals agressiviteit – angst – teruggetrokken – verdriet.
Of aan insulineresistentie, allergieën, luchtwegproblemen, moeilijk verharen, zwaar en stijf in de beweging en realiseer je, ook een paard kan hoofd- en/ of kiespijn hebben.

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde circuleert energie, Qi genaamd, door het lichaam en volgt hierbij specifieke met elkaar verbonden banen. Deze banen worden meridianen genoemd.

Het lichaam is een dynamisch, zelfregulerend systeem, dat als het lichaam gezond is, tegenslagen zelf kan verwerken en oplossen.

Door het stimuleren van de meridianen door het geven van druk (acupressuur) op specifieke acupressuurpunten kunnen de onderbrekingen en daarmee problemen worden verholpen. Het lichaam krijgt de kans zichzelf weer in balans te brengen zowel fysiek als mentaal.

Het netwerk is zodanig aan elkaar gekoppeld, dat problemen op een specifiek vlak er vaak voor zorgt dat er op andere gebieden ook problemen ontstaan. In de behandeling wordt er gezocht naar de oorzaak van de klacht. Door deze te verhelpen, kan het lichaam zichzelf ook weer verder genezen.

Soms wordt er gebruik gemaakt van moxa therapie, waarbij er met een moxa roller warmte wordt toegepast op aangedane plaatsen in het paardenlichaam. Dit zorgt voor een betere en snellere genezing doordat de aanmaak van witte en rode bloedcellen wordt gestimuleerd. Wat o.a. de afweer stimuleert. Het werkt pijnstillend en ontstekingsremmend.

Laat je gegevens hieronder achter.
Samen bekijken we wat ik voor jullie kan betekenen.

Copyright © 2021 Powered by Brabantinternet.nl