Acupressuur

Door emotionele of fysieke problemen, wordt de stroming van Qi (energie) gestagneerd of geblokkeerd. Dit kan diverse klachten geven zowel fysiek als mentaal.
Denk aan extreem en bijzonder gedrag zoals agressiviteit – angst – teruggetrokken – verdriet.
Of aan insulineresistentie, allergieën, luchtwegproblemen, moeilijk verharen, zwaar en stijf in de beweging.

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde circuleert energie, Qi genaamd, door het lichaam en volgt hierbij specifieke met elkaar verbonden banen. Deze banen worden meridianen genoemd.

Het lichaam is een dynamisch, zelfregulerend systeem, dat als het lichaam gezond is, Het tegenslagen zelf kan verwerken en oplossen.

Door het stimuleren van de meridianen door het geven van druk (acupressuur) op specifieke acupressuurpunten kunnen de onderbrekingen en daarmee problemen worden verholpen. Het lichaam krijgt de kans zichzelf weer in balans te brengen zowel fysiek als mentaal.

Het netwerk is zodanig aan elkaar gekoppeld, dat problemen op een specifiek vlak er vaak voor zorgt dat er op andere gebieden ook problemen ontstaan. In de behandeling wordt er gezocht naar de oorzaak van de klacht. Door deze te verhelpen, kan het lichaam zichzelf ook weer verder genezen.

Soms wordt er gebruik gemaakt van moxa therapie, waarbij er met een moxa roller warmte wordt toegepast op aangedane plaatsen in het paardenlichaam. Dit zorgt voor een betere en snellere genezing doordat de aanmaak van witte en blode bloedcellen wordt gestimuleerd. Wat de afweer stimuleerd. Werkt pijnstillend en ontstekingsremmend.

Laat je gegevens hieronder achter en ik neem snel contact met je op om te bekijken wat ik voor jou en je paard kan betekenen. Groetjes, Linda

6 + 9 =