Gentle & Sophie

Twee jaar geleden heb ik Gentle gekregen. Sinds het moment dat ik hem zag was ik eigenlijk meteen verkocht. Ik wist dat het geen makkelijke opgave zou worden met hem, maar vol goede moed begon ik aan ons leertraject.
Er waren dagen bij dat het ontzettend goed ging, maar Gentle is ontzettend bang. Maanden gingen voorbij en er kwamen geen vorderingen. Het ging zelfs steeds slechter met hem, maar ook met mij. 

Achteraf hoorde ik dat Gentle ,voor ik hem kreeg, een ongeluk met de trailer heeft gehad als veulen, gevallen is tijdens het longeren, en waarschijnlijk ook nog is mishandeld. Mijn pony is dus behoorlijk getraumatiseerd, maar het ging van kwaad tot erger. Poetsen was niet leuk, zijn achterbenen kon ik helemaal niet aanraken, het rijden zelf was niet meer leuk en op stal stond hij in de hoek met zijn billen tegen de muur. Het verdriet stond me dichter bij dan dat ik er nog plezier in had. Ik wist niet meer wat is moest doen, moest ik hem verkopen of op de wei zetten? Ik had totaal geen idee wat ik met deze onhandelbare pony moest doen. Ik heb er altijd in geloofd dat het geen kwade bedoelingen zijn geweest van Gentle, maar het deed me wel heel veel verdriet dat we er beide geen plezier meer aan hadden. Ik had van alles geprobeerd; van paardenfluisteraar , tot fysiotherapeut tot masseur, tot nieuwe zadels, ander voer. Niets bleek te helpen. Tot Linda kwam. Oké dit klinkt heel cliché, maar alsof iemand van bovenaf mijn en Gentle in de goede richting wilde duwen. Ik was ten einde raad met Gentle, en Linda stelde voor om een behandeling te plannen. Op dat moment vond ik eigenlijk alles goed, als mijn pony maar beter werd. Ik zal ook eerlijk toegeven, ik geloof niet overal in, want na een behandeling wil ik dan ook graag resultaat zien.
Dus zo gezegd, zo gedaan .Linda heeft Gentle toen zijn eerste behandeling gegeven. Bij de eerste behandeling ben ik erbij geweest. Mijn pony vond het heerlijk. Zo bang en gespannen al dat hij normaal op stal stond, zo lekker relaxed en ontspannen stond hij bij Linda. Ik kan niet precies zeggen wat Linda deed of hoe de termen daarvan heten, maar ik zag mijn pony veranderen. Omdat het voor nogal wat impact had gezorgd bij Gentle adviseerde Linda om de eerste paar dagen rustig aan te doen. Dus zodoende ben ik een paar dagen later gaan rijden en ook daarin merkte ik verschil. Ik kon zijn achterbenen gewoon poetsen zonder dat hij naar me schopte en hij liep meer ontspannen. De angst die Gentle altijd had was vele malen minder.
Na 3 behandelingen was Gentle een totaal andere pony. Het zal waarschijnlijk altijd een gevoelige pony blijven omdat het toch een stukje karakter is, maar nu kan ik met plezier weer rijden en staat mijn pony gelukkig op stal.

Bedankt Linda!

Laat je gegevens hieronder achter.
Samen bekijken we wat ik voor jullie kan betekenen.

    Copyright © 2021 Powered by Brabantinternet.nl