Osteopathie

Bewegingsbeperkingen vanuit geblokkeerde wervels, andere gewrichten, spieren of organen. Het kan zich op verschillende manieren uiten. Met Osteopathie ga ik op zoek naar de oorzaak van de klacht.

Osteopathie is een manuele, dus met de handen uitgevoerde, methode.  

Bij de behandeling wordt je paard onderzocht op waar het probleem van bewegingsverlies vandaan komt. Dat kan een blokkade zijn in een halswervel of verder in de wervelkolom, het bekken of een gebitsprobleem.

Er wordt gekeken naar gewrichten en spieren, het orgaansysteem en het cranio sacrale systeem.

Een paard dat bijvoorbeeld moeilijkheden heeft met een zijwaartse buiging, kan een blokkade in een wervel hebben, maar dit kan ook vanuit een orgaan zijn en de omgeven fascia. Een kaakgewricht dat vastzit kan er voor zorgen dat het bekken geblokkeerd raakt of andersom, hierdoor kan je paard niet goed over de rug lopen en gaan “zitten”.

Uitgangspunt hierbij is dat het lichaam een eenheid is. De drie systemen (beweging-/orgaan-/cranio sacraalsysteem) zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar continu.

Daarom is het belangrijk zoveel mogelijk informatie te verschaffen over de huidige status en voorgaande letsels en diagnoses van dierenartsen.

Na behandeling moet je paard enkele dagen rusten, mede afhankelijk van de gebruikte behandeltechniek.

Laat je gegevens hieronder achter.
Samen bekijken we wat ik voor jullie kan betekenen.

    Copyright © 2021 Powered by Brabantinternet.nl