Cranio Sacraal

Een behandeling met cranio sacrale technieken, zorgt voor een enorme boost voor het immuunsysteem, het zenuwstelsel en het hormoonstelsel. Dit werkt helemaal door in botten, spieren, pezen en fascia van het lichaam. Deze techniek kan heel divers worden ingezet.

Cranio sacraal therapie is een holistische behandelmethode die voortkomt uit de osteopathie. Het is een zachte manuele behandeltechniek.

De meeste paarden vinden het een hele fijne behandeling, waarbij ze helemaal kunnen ontspannen. Soms kunnen ze momenten hebben van onrust, maar komt daarna vaak weer een ontspanningsreactie, zoals gapen, smakken, kauwen en likken.

Het systeem bestaat uit hersenen, het ruggenmerg, de dura mater en het hersenvocht. Binnen dit systeem ligt ook het centraal zenuwstelsel.

De start is vanuit de hersenen in de schedel (cranium), de wervelkolom tot onderaan het heiligbeen (sacrum).

Alle gewervelde hebben dit cranio sacrale systeem, dus ook wij als mens.

Door een pompsysteem in de hersenen, het ventrikelsysteem, wordt er hersenvocht gefilterd en door het systeem gepompt. Dit regelt de werking van alles wat er in het lichaam gebeurt en is daarmee een primaire levensfunctie van het lichaam. Net als je ademhaling en je hartslag. Door dit pompmechanische worden de schedelbeenderen uitgezet en weer terug. Een schedel is geen groot blok aan bot maar bestaat uit meerder onderdelen die in verbinding staan. Deze horen ook te bewegen.

Tijdens de behandeling wordt het lichaam uitgenodigd om blokkades in dit systeem vrij te geven en de doorstroom te stimuleren. Afvalstoffen kunnen dan worden afgevoerd en het systeem kan zijn werk weer goed gaan doen.

In onderstaande link zie je een MRI die de circulatie van hersenvocht toont bij een mens. De anatomie van de hersenen van een paard zijn nagenoeg gelijk aan die van een mens.

Bron: Wikipedia

Laat je gegevens hieronder achter.
Samen bekijken we wat ik voor jullie kan betekenen.

    Copyright © 2021 Powered by Brabantinternet.nl